Seattle legmenőbb kávébárjaitól a trendi melbourne-i brewhouse-okig manapság minden magára valamit is adó kávézóban egy barista készíti el és díszíti a kávéspecialitásokat. Az otthoni használatra készült egyadagos kávéfőző gépek eladásai évről évre csúcsot döntenek, így érdemes elsajátítani, hogyan tehetjük teljesebbé az otthoni kávézás élményét a magunk, illetve családunk, barátaink számára.
Nem kell hozzá más, mint egy háztartási kávéfőző gép, és magunk is készíthetünk habos kávét, ami nemcsak finom, de jól is néz ki. A klasszikus rozettától a koszorúig mindenféle mintát rajzolhatunk rá, nem kell hozzá más, csak egy kancsó tejhab, egy jó presszókávé... és biztos kéz.
A könyvben bemutatjuk a kávédíszítés technikáit, és ízelítőt nyújtunk a világ legismertebb latte art művészeinek munkáiból, Kohei Matsuno tejhabszobraitól Simeon Bricker műalkotásaiig