Mi a Rupáner-konyha? Hát az a sok-sok gasztronómiai telitalálat, melyekkel Rupáner-Gallé Margó megörvendeztette rajongóinak immár többszázezres táborát. És ez az a hely, ahol létezik tíz perc alatt fánk és pizzatészta, ahol a lángost nem dagasztjuk és nem szívja meg magát olajjal, ahol a mézeskalács rögtön puha és rögtön süthető, a smarni nem ragad le, a palacsinta kicsusszan a serpenyőből, a húsleves pedig gyöngyözik...
"Az az igazság, hogy előbb lettem leleményes háziasszony, mint író, hiszen a családomról akkor is gondoskodnom kellett, amikor még csak az íróasztalomnak írtam. Gyorsan és egyszerűen kellett finomságokat előállítanom, hogy a két pici gyerek mellett amúgy is alig létező szabad óráimból egyet-egyet elcsenhessek az írásra. Na, így keletkeztek először a gyorsított, majd idővel a bögrés receptek" - nyilatkozta a szerző.
Miután receptjeinek némelyikét sokezer háziasszony próbálta ki sikerrel, a szerző elérkezettnek látta az időt, hogy kipróbált és újabb bögrés ötleteit kötetbe gyűjtve is eljuttassa mindazokhoz, akik szeretik a pompás ízeket, de nem akarnak vagy nem tudnak órákat-napokat tölteni a házitündérkedéssel. Ezt a ritka esélyt nyújtja a Rupáner-konyha trilógia, melynek első kötete immár ötödik kiadásban lát napvilágot.