Az ételallergiák és ételintoleranciák tárgyköre a korszerű orvostudomány legnagyobb talányai közé tartozik. Sok esetben a folyamatok tünetmentesen, "csendesen" zajlanak a szervezetben, különösen az ételintoleranciák esetében.
Nem orvosi vagy dietétikai szakkönyvet tart a kezében a kedves olvasó. A kötet az egészségtudatos táplálkozás és életvitel, valamint a reformszemlélet oldaláról közelíti a témákat, néven nevezve az okokat, egyben felvonultatva az újabb szakirodalmi adatokat.
Az ételek okozta allergiák és intoleranciák mellett természetesen a légzőszervi és keresztallergiák, valamint más, kapcsolódó területek (pl. a nikkel, a latex, a napfény stb.) is helyet kaptak a kötetben. Az egészségvédő táplálkozás és a légzőszervi, illetve ételallergiák összefüggései sok érdekességet és újdonságot tartogathatnak az olvasók számára, amelyeket számtalan konkrét tanács egészít ki.
Ma már érdemes első kézből is tájékozódni az életünket közvetlenül befolyásoló, megrontó népbetegségek mibenlétéről. Jelen kötet ezt az igényt igyekszik kielégíteni, amely az egyénre szabott táplálkozásra, a természetes gyógymódokra és a lelki egyensúlyra is hangsúlyt helyez.
A szerző, Tóth Gábor - "rádiós nevén" Bio Gabi - a szakirodalmak mellett több mint huszonkét éves szakmai meglátásait, tapasztalatait vonultatja fel e könyvben.
Bízunk abban, hogy ez a tudományos, mégis informatív jelleggel is közreadott kiadvány segíteni fogja az újabb személyes felismeréseket, és egy olyan világba kalauzolja az olvasót, ahol önmaga is tevékenyen részt vállalhat saját egészségének védelmében.