A főzés szórakoztató, kreatív és sikerélményt hozó tevékenység, a lábasokban és serpenyőkben álló maradékok azonban gyakran okoznak fejtörést: rossz érzés lenne kidobni, ugyanakkor nem mindig van ötletünk a hasznosításukra.
Ebben a bájosan illusztrált, nagymamáink receptesfüzeteire emlékeztető könyvben praktikus és egyszerű ötleteket találhatunk arra, hogyan ne érezzük magunkat pazarlónak. Így semmit sem kell kidobnunk, se az ebéd után a lábasban maradt tésztát, se a túl bőségesen számított rizst, se a megmaradt sülthús-darabkákat, se a napok óta a hűtőszekrényben heverő maradék sajtokat.
Csipetnyi fantázia, kulináris intuíció és néhány jó ötlet segítségével konyhánk valamennyi maradékát újrahasznosíthatjuk, kívánatos és ízletes étkekké alakíthatjuk őket, ráadásul tudásunkkal lenyűgözhetjük családunkat, barátainkat. Mert a maradékok kincset érnek!