az Új Könyvek csapatától

Házi gyümölcspárlatfőzés

Szerző Békési Zoltán - Csarnai Erzsébet
Házi gyümölcspárlatfőzés

Házi gyümölcspárlatfőzés

Szerző Békési Zoltán - Csarnai Erzsébet
Szerző:
Békési Zoltán - Csarnai Erzsébet
Kötésmód:
kemény kötés
Megjelenés:
2022
ISBN:
9786158208604
Kiadó:
Tánckönyv Kft.
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
115
Tömeg
368 g/db

Az Európai Unió területén Magyarország használhatja a pálinka nevet. Az is előírás, hogy ,,pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhető, amelyet Magyarországon termett nemes és vad gyümölcsből, szőlőtörkölyből, illetve aszú szőlőtörkölyből készítenek, és amelynek cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végzik. A cefre készítése során semmiféle cukor nem használható, ugyanígy a pálinkába aroma vagy cukor sem tehető.
A pálinkához nem adható tömény vagy hígított alkohol, és nem lehet ízesíteni, színezni."
Aki pálinkát szeretne főzni, annak a jogszabályok ismeretén kívül azzal is tisztában kell lennie, mely gyümölcsök a legalkalmasabbak erre a célra. A gyümölcspárlat jó minőségének egyik meghatározó eleme a szakszerű cefrekészítés.
Gyümölcspárlatot főzhetünk otthon is és főzethetjük bérszeszfőzdében is. A házi gyümölcspárlat főzés módszerét, eszközeit mutatja be könyvünk. Hogy milyen pohárból, milyen hőmérsékleten igyuk ezt a gyümölcspárlatot, hogyan adjuk meg a kellő tiszteletet a gyümölcs termesztőjének, az ital készítőjének, vagyis mindannak, ami egy kortynyi párlatban (pálinkában) ölt testet.

28%
3 900 Ft
2 808 Ft
Kezdete: 2024.10.31   A készlet erejéig!
ELFOGYOTT, JELENLEG NEM RENDELHETŐ!
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Várható szállítási idő:
2-4 munkanap
Cikkszám:
9786158208604