az Új Könyvek csapatától

Hamisgulyás - Hadikonyha a 20. századi Magyarországon

Szerző Fehér Béla - Szécsi Noémi
Hamisgulyás - Hadikonyha a 20. századi Magyarországon

Hamisgulyás - Hadikonyha a 20. századi Magyarországon

Szerző Fehér Béla - Szécsi Noémi
Szerző:
Fehér Béla - Szécsi Noémi
Kötésmód:
kemény kötés
Megjelenés:
2015
ISBN:
9789632272894
Kiadó:
Helikon Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
336
Tömeg
620 g/db

Szécsi Noémi és Fehér Béla négykezese különös utazásra csábít: a szerzők a 20. századi magyar hadikonyha történetét, a pótélelmiszerek, ingyenkonyhák, gulyáságyúk és főzőládák világát dolgozták fel az első világháborútól és a Tanácsköztársaság hónapjaitól kezdve a második világháborúig, egészen Budapest ostromának idejéig. A kötetet többtucatnyi korabeli recept egészíti ki: az olvasó elsajátíthatja belőlük egyebek mellett a suhantott leves, a tejfeles tojáspörkölt, a babtorta vagy a tej nélküli palacsinta készítésének művészetét. A számos korabeli forrást feldolgozó, fotókkal és egyéb dokumentumokkal illusztrált kötetet a szerzők újságírói kíváncsisággal, esszéista lendülettel és természetesen a tőlük megszokott szépírói szaktudással szervírozták - gasztrorajongóknak, valamint a művelődéstörténet iránt érdeklődőknek kihagyhatatlan!

28%
3 490 Ft
2 513 Ft
Kezdete: 2024.10.31   A készlet erejéig!
ELFOGYOTT, JELENLEG NEM RENDELHETŐ!
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Várható szállítási idő:
2-4 munkanap
Cikkszám:
9789632272894