Ez a szakácskönyv több mint 100 ínycsiklandó receptet gyűjt egybe a világ különböző szegletéből, és olyan országok jellegzetes ételeit mutatja be, mint Kína, Kambodzsa, Vietnam, Thaiföld, Indonézia, Malajzia, Mexikó, Srí Lanka, Marokkó, Törökország és a fűszerek őshazája, India.
Csirkét főznél vacsorára? Próbáld ki a Marokkói fahéjas-citromos csirkét vagy a Mexikói joghurtos-mandulás csirkét. Nem tudod, mit kezdj egy szép tőkehal filével? Főzz egy isteni Csa ka la vongot, ami nem más, mint a Vietnami kurkumás-csilis tőkehal rizstésztával, földimogyoróval és friss zöldfűszerekkel.
Ebben a szakácskönyvben találsz tartalmas salátákat, pikáns leveseket, csirkéből, marhából és bárányból készült fogásokat, halakat és tengeri herkentyűket, valamint könnyű gyümölcsös desszerteket.
Ami közös bennük: a fűszerek színes kavalkádja.