az Új Könyvek csapatától

Erdélyi finomságok könyve

Szerző Bordás Mihály
Erdélyi finomságok könyve

Erdélyi finomságok könyve

Szerző Bordás Mihály
Szerző:
Bordás Mihály
Kötésmód:
kemény kötés
Megjelenés:
2018
ISBN:
9789632448817
Kiadó:
Scolar Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
144
Tömeg
574 g/db

A mintegy 200 ételreceptet ismertető szakácskönyv az ínycsiklandó erdélyi ízek világát varázsolja a konyhánkba.
A könyvből megismerhetjük a hagyományos erdélyi ételkészítési módokat, a nyárson és roston sütés, valamint a bográcsban főzés fortélyait. A méltán híres tárkonyos levestől a padlizsánkrémen át az ordás palacsintáig a legváltozatosabb erdélyi finomságokkal, húsos és zöldséges különlegességekkel, egytálasokkal, klasszikus édességekkel gazdagíthatjuk a vasárnapi ebédek vagy a hétköznapi vacsorák választékát.

A székely-csángó származású szerző több évtizedes gyűjtőmunkája eredményeképpen született meg e kulináris élvezeteket ígérő kötet. A székelyhídi tanárember az Erdélyi-szigethegységben, Székelyföldön, a Keleti- és Déli-Kárpátokban tett barangolásai során a táj szépsége mellett a "gyomorészeti" örömökben is nagy kedvét lelte. Mindig kereste a helyi ételeket és jellegzetes recepteket, így ismerte meg az erdélyi székely, magyar, csángó, román, valamint a partiumi, érmelléki magyar zamatokat. Kovásznai születésű székely feleségével, népes rokonságával nemcsak családi receptgyűjteménnyé rendezték az emberöltőnyi gyűjtés anyagát, hanem valamennyiünk gyönyörűségére - no meg jóltartásunk végett - kötetté állították össze.

28%
3 490 Ft
2 513 Ft
Kezdete: 2024.10.31   A készlet erejéig!
ELFOGYOTT, JELENLEG NEM RENDELHETŐ!
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Várható szállítási idő:
2-4 munkanap
Cikkszám:
9789632448817