az Új Könyvek csapatától

Fakanállal az egri borvidéken

Alcím Ételek és történetek
Szerző Erdélyi Z. Ágnes
Fakanállal az egri borvidéken

Fakanállal az egri borvidéken

Alcím Ételek és történetek
Szerző Erdélyi Z. Ágnes
Szerző:
Erdélyi Z. Ágnes
Kötésmód:
kemény kötés
Megjelenés:
2014
ISBN:
9789633410875
Kiadó:
Central Könyvek
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
224
Tömeg
800 g/db

Ha Eger, akkor Gárdonyi Géza, törökök és bikavér - általában ez jut eszébe a turistának, aki felkeresi a gyönyörű várost, ahol több napra elegendő történelmi emléket és látnivalót talál. Kit ne töltene el büszkeséggel, az egri várvédők nagy győzelme? Hogy a bikavér már 1851-ben a város borának számított? A mai Eger együtt él a történelemmel, a magyar mellett török ételeket kínál 1552-ről elnevezett éttermében, a fiatal borászok pedig a szőlőművelés régi, legnemesebb hagyományait ötvözik a modern technológiákkal, és alkotnak minőségi borokat. A borok mellett a vidék további igazi különlegességeket és remek recepteket kínál az olvasóknak, akik a gasztronómiát is előnyben részesítik: füstölt pisztrángot a Szalajka-völgyben, szarvasgomba-vadászatot a Bükkben, borzselét és levendulaszörpöt Noszvajon, zsendicét és ordát Cserépfalun, mangalicaflekkent Mónosbélen, borral készült pogácsát Andornaktályán, aszalt szőlős zsemlét Makláron, és természetesen bemutatja azokat a nagyszerű embereket is, akiknek élete és munkája mindebben benne van.

27%
4 900 Ft
3 577 Ft
Kezdete: 2024.11.03   A készlet erejéig!
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Alcím:
Ételek és történetek
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap
Cikkszám:
9789633410875