A gesztenye gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, és sok jótékony hatása van a házi gyógyászatban is.
A szelídgesztenye származásáról, fajtáiról, élettani hatásáról, tápanyagairól és felhasználási lehetőségeiről olvashatunk a könyvben, és persze legkedveltebb oldaláról, a konyhai szerepéről is.
Közel 60 ételreceptet tartalmaz a kötet a levesektől, sültektől a süteményekig, tortákig.
A kiadvány tartalma:
- A gesztenye származása, története
- A gesztenye növénytani leírása
- A gesztenye éghajlati, környezeti igényei
- A gesztenye szüretelése
- Hazai termőterületek és fajták
- Szentiványi professzor által kiszelektált fajták
- Nagymarosi 22
- Nagymarosi 37
- Nagymarosi 38
- Kőszegszerdahelyi 29
- Iharosberényi 2
- Iharosberényi 57
- Iharosberényi 29
- A szelídgesztenye kincsei: ásványi anyagok, vitaminok
- A gesztenye a házi patikában
- Tárolási, vásárlási tanácsok
- Érdekességek a gesztenyéről
- A gesztenye felhasználása a konyhán kívül
- Receptek gesztenyével
- Előételek, saláták, falatok
- Levesek
- Szárnyashús-ételek
- Borjú- és marhahúsételek
- Sertéshúsételek
- Vadételek
- Halételek
- Zöldségételek, köretek
- Tésztaételek
- Sütemények, desszertek
- Befőttek, dzsemek
- Receptkereső