A Dietetikai és Táplálkozástani Kislexikon, melyet die?tetikusok, táplálkozástudományi szakemberek, élelmiszeripari mérnökök, biológusok, sportdietetikusok, népegészségügyi szakemberek és még egyéb tudo?mányos szakterületek képviselői alkottak, egyedülálló teljesítmény, hiszen magyar nyelven még nem szüle?tett ilyen átfogó ismeretanyagot tartalmazó munka.
Több mint 1500 szócikk és számos élelmiszer tápanyagtáblázata található e könyvben. A szerzők minden egyes szócikknél öt forrásból ellenőrizték le a leírtak hitelességét. Ezen forrásanyag (több mint 100 oldal) QR-kód segítségével letölthető a könyvismerte?tő helyén, a Kiadó holnapjáról, illetve a könyvből.
A Dietetikai és Táplálkozástani Kislexikon - megkísé?relve a lehetetlent - a teljesség igényével foglalja össze a címében megjelölt tudományterület alapfogalmait, a latin és egyéb nyelvű terminus technicusok magyará?zatával.
Bízunk abban, hogy a kislexikon használata hozzájá?rulhat a táplálkozástudomány mélyebb megismeré?séhez.
Forgassák egészséggel!