A legtöbb édesanya puha pürékkel és a kanál használatával kezdi a hozzátáplálást. Napjainkban azonban egy másik, a baba igényei felől közelítő módszer, a BLW is egyre népszerűbb. Annabel Karmel több mint 25 éve segíti a szülőket ötletes és könnyen elkészíthető receptjeivel. Legújabb, BLW szakácskönyv című könyvében az igény szerinti elválasztás rugalmas formáját kínálja, és arra biztatja a szülőket, hogy engedjék a gyermeket egyedül étkezni. A ropogós, darabos falatkák receptjeit tartalmazó gyűjtemény útmutatóként szolgál mindazoknak, akik kizárólag a BLW-t szeretnék alkalmazni, de a szerző hazánkban is nagysikerű, Babaétrend és Pürékorszak című könyveinek kiegészítőjeként is jól használható.
Annabel Karmel a mai napig Nagy-Britannia első számú babaétrend-szakértője. Több mint húsz sikerkönyv szerzője, aki maga is háromgyermekes édesanya. 1991-óta segíti munkájával a családokat abban, hogy soha ne fogyjanak ki az ízletes és tápláló receptekből.