"A nagy borválasztó megmutatja, hogy mennyire egyszerű könnyedén és magabiztosan bort választani bármilyen ételhez és alkalomhoz.
Könyvünk a szakmai zsargont kerülve a 10 borstílusra - üde, könnyed fehérek; élénk, aromás fehérek; aromagazdag, testes fehérek; édes fehérborok; pezsgők; rozék; könnyű, friss vörösek; markáns, közepesen testes vörösek; aromagazdag, testes vörösek; erősített csemegeborok - összpontosítva kalauzolja végig az olvasót a borok világán, a következő témakörök mentén:
- A 10 borstílus
- Borvásárlás
- A borok szervírozása és fogyasztása
- Bevezetés a borok világába
- Alapszabályok
Jól áttekinthető táblázatok és ábrák, átlátható leírások, kiemelt "Top 10" és Hogyan...? listák teszik élvezhetővé a könyvet. Több mint 600 bort ajánl, megismertet a borvásárlás technikájával, tanácsot ad gyakran felmerülő kérdésekben, és könnyen érthető válaszokkal szolgál a legkényesebb döntési helyzetekben is." (a Kiadó)