az Új Könyvek csapatától

A magyar zsidó konyha - Kultúrtörténet 77 autentikus recepttel

Szerző Körner András
A magyar zsidó konyha - Kultúrtörténet 77 autentikus recepttel

A magyar zsidó konyha - Kultúrtörténet 77 autentikus recepttel

Szerző Körner András
Szerző:
Körner András
Kötésmód:
kemény kötés
Kiadás éve:
2017
ISBN:
9789631364224
Kiadó:
Corvina Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
400
Megjelenés:
2017
Tömeg
1,12 kg/db

Kultúrtörténetet akartam írni, nem pedig a mindennapi főzést-sütést segítő praktikus szakácskönyvet, hiszen olyanból van éppen elég. Ez a kötet a magyarországi zsidó konyha történetén, a regionális és a kulturális különbségeken, a hétköznapok és az ünnepek ételrepertoárján kívül az étkezéskultúra szinte minden más fontos jelenségét is bemutatja, így a falusi és a városi háztartásokat, a zsidó vendéglátóhelyeket, valamint a kóser élelmiszeripart és kereskedelmet. Újdonságai közé tartoznak a török hódoltság alatti zsidó konyhának a maitól sokban eltérő jellegzetességeit bemutató adalékok és a világ első jiddis szakácskönyvének részletes ismertetése - melyről kevesen tudják, hogy Pesten adták ki 1854-ben. A korabeli sajtóbeszámolókra, kortársak visszaemlékezéseire és saját gyűjtésű, 1945 előtti kézírásos receptfüzetekre támaszkodó szöveget közel 200 kép egészíti ki. Előző köteteimhez hasonlóan itt is a témákat elemző szöveg, a számos idézet és a jórészt ismeretlen képanyag egymást kiegészítő együttesével igyekszem a sokféle zsidó társadalmi, vallási csoport mindennapi életét úgy bemutatni, hogy az olvasó betekintést kapjon a valóság sokdimenziós gazdagságába. (Körner András)

25%
6 990 Ft
5 243 Ft
Kezdete: 2024.10.13   A készlet erejéig!
ELFOGYOTT, JELENLEG NEM RENDELHETŐ!
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Várható szállítási idő:
2-4 munkanap
Cikkszám:
9789631364224